דברים חשובים שכדאי לדעת לפני כל השכרת ציוד

רוצים לשכור ציוד? במיוחד בשבילכם הכנו מדריך מפורט כיצד לשכור ציוד לאירועים בצורה הטובה והבטוחה ביותר. אנו מזמינים אתכם לקורא את הכללים להשכרת ציוד ולאילו דברים מומלץ לשים לב לפני השכרת הציוד.

  1. ביטוח

הדבר הראשון שיש לברר בעת בחירת חברה להשכרת ציוד הוא קיומו של ביטוח מתאים.

הביטוח של חברת Rentline מכסה את המשתמשים במקרים בהם המוצר המושכר נמצא פגום או אינו מתאים לשימוש (היו בטוחים שאנו עושים כל שביכולתנו להימנע ממצב זה), אך לא מכסה פציעות או פגיעות שקרו באירוע בכל מקרה אחר.

למה ביטוח כל כך חשוב? חברה שדואגת לביטוח הינה חברה שמחויבת להתנהלות בטיחותית, מתוך דאגה ללקוחותיה (הדבר חשוב במיוחד כאשר מדובר במתקנים המיועדים לילדים קטנים) ורצון להצליח כחברה בטווח הארוך.

  1. הובלה והתקנה

הובלה והתקנה במקרים רבים עשויה לעשות את ההבדל בין אירוע מוצלח לאירוע מוצלח, אך עם גב כואב.

מתקנים רבים עשויים להיות כבדים, מגושמים ולא נוחים להתקנה. כאשר מדובר במתקנים מתנפחים יש לקחת בחשבון שההתקנה עשויה להיות מורכבת, בשל הדרישות הבטיחותיות. לעיתים קרובות העלות הנוספת של ההתקנה שווה את השקט הנפשי אותו היא מעניקה.

אם בכל זאת החלטת לאסוף את הציוד בעצמך, וודא שעברת על כל הוראות ההפעלה וההתקנה עם המפעיל אשר מוסר לך את המתקן ואת תיק ההוראות והנחיות ההתקנה יחד עימו.

  1. ניקיון

מתקנים מתנפחים עשויים להיות מאוד מלוכלכים! וודא שאת המתקן שאתה מקבל ניקו וחיטאו כראוי לפני שאתה בו שימוש. למה זה חשוב? מתנפחים הם מקומות הומי ילדים קטנים שקופצים ונהנים, לעתים בתנאים חמים ולא מעט פעמים נוחתים עם הפנים על המשטח. לכן אתה רוצה להרגיש בטוח שהמשטחים איתם הילדים באים במגע נקיים מלכלוך וחיידקים.

  1. הפעלה לבד או להזמין מפעיל מוסמך ?

רוב הציוד להשכרה מיועד לתפעול עצמי. לפני ביצוע ההזמנה והשכרת הציוד מומלץ לוודא מול החברה המשכירה שהציוד מיועד לתפעול עצמי ויש הוראות הפעלה של המוצר. מפעיל מוסמך ומנוסה מתאים, בד"כ, לאירועים בהם יש מספר רב של מתקנים ואטרקציות ולאירועים בסדר גדול ציבורי או מרובה משתתפים.

  1. פיקדון

האם נדרש פיקדון כדי "לשריין" עבורכם ציוד לאירוע, באיזה סוג פיקדון מדובר, וכיצד מקבלים אותו בחזרה? מומלץ לבדוק לפני אירוע.

  1. מקור מתח

לפני שאתה שוכר ציוד הדורש מקור מתח באחריות השוכר לוודא כי קיים קו מתח ונקודות חשמל מתאימות ובטיחויות להתקנת הציוד המושכר.

שקעים שנמצאים בחוץ נוטים להתקלקל בתדירות גבוהה, ולכן מומלץ לבדוק את תקינותם מבעוד מועד.

במידה והאירוע מתקיים במקום בו אין שקע בנמצא יש לשכור גנרטור מתאים. לשם כך יש להיוועץ עמנו על סוג הגנרטור, הוראות ההפעלה וכמות הדלק הדרושה.

  1. התקנה ובחירת מיקום

שימוש בחלק מהמתקנים מוגבל בתנאי שטח שונים ובמיקומים שונים, לדוגמה:

לא ניתן להתקין מתנפחים בכל תנאי שטח, לדוגמה, בקרקע עם שיפוע במעלות מסוימות.  בשל כך, יש לבחור מקום מישורי יחסית הגדול לפחות ב-2 מ' מכל צדיו של המתקן. יש לשים לב לעצים, שיחים, ענפים וכבלי חשמל העשויים לעמוד בדרכו של המתקן. אנו ממליצים שמשטח ההתקנה יהיה רך ונקי ככל הניתן.

  1. בחירת הציוד המתאים

ישנם מספר שיקולים עיקריים לפני בחירת מתקן מתנפח או כל ציוד אחר להשכרה; גיל המשתמשים, גובהם הממוצע, גודל מקום ההתקנה. בדקו והתייעצו עם נציג החברה על מנת לקבל את הציוד המתאים ביותר לאירוע שלכם.

  1. אחריות אישית

החברה אחראית לספק לך מתקן תקין והתקנה מתאימה ובטיחותית (במידה ובחרת באפשרות זו). מעבר לכך, אתה אחראי להשגיח על המשתמשים בציוד המושכר ובהתאם לכך אחראי לכל תאונה הנובעת משימוש לא נכון. השתמש בהגיון פשוט, במידה והתנאים אינם מתאימים או מקום ההתקנה אינו בטיחותי הימנע מלעשות שימוש במתקן עד שהדברים יוסדרו. עיין בהוראות הבטיחות המצורפות לכל מתקן לפני השימוש.

10.  בטיחות במתקנים מתנפחים

אובדן כוח של מתקן מתנפח

במידה והמתנפח מאבד אוויר כתוצאה מכשל אפשרי במפוח המתקן או במתקן המתנפח עצמו יש לפנות את המשתמשים בזריזות מהמתקן. יש לבצע את הפינוי באופן יעיל ומהיר, ובאופן שלא יגרום לבהלה בקרב המשתמשים, מרבית המתקנים מכילים מספיק אוויר בכדי לקרוס באופן מבוקר. לכן, הסבירות שמשתמש ייפצע במהלך הפינוי נמוכה במידה והוא פועל באופן שקול ומהיר.

במקביל, יש לוודא שהחיבור לחשמל אינו מנותק או כבוי. לאחר מציאת מקור הבעיה ניתן לחבר את המפוח ולהפעילו. לאחר מכן יש להמתין עד חזרתו של המתקן למצב תקין (כ-2-3 דקות).

סיבות אפשריות ליציאת אוויר מהמתקן המתנפח:

  1. ניתוק כבל מהחשמל.
  2. נפילת מתח.
  3. תקלה במפוח.
  4. חור במתקן המתנפח עקב בלאי (נבחן לפני הוצאת הציוד בחברה).
  5. חור במתקן המתנפח עקב עליה עם חפצים חדים למתקן וקריעתו.

תנאי מזג האוויר

רוח

במידה והרוח מתחזקת, ומגיעה למהירות של הגבוהה מ-60 קמ"ש יש להוריד את הילדים מהמתקן ולקפלו. כיצד אדע שהרוח גבוה מ-60 קמ"ש? תוכל להבחין בענפים גדולים זזים מכוחה של הרוח, ושריקה מכבלי חשמל וטלפון.

גשם

במידה ויורד גשם יש להימנע משימוש במתקן אשר עשוי להפוך לחלק ומסוכן לשימוש.

במידה ומדובר בטפטוף קל ניתן להימנע מקיפול המתקן עד לסיומו. אם מדובר בגשם חזק יש לנקוט את הצעדים הבאים:

  1. כבה את המפוח של המתקן המתנפח.
  2. נתק את המפוח מהחשמל ומהמתקן המתנפח והעבר אותו למחסה.
  3. נתק את היתדות (או שקי החול) מצדו האחד של המתקן וקפל אותו, על מנת למנוע חדירת מים לשטח המשחק.
  4. במידה ויש יריעת הגנה נוספת, כסה עמה את המתקן.
  5. במידה ובאירוע ישנו גנרטור, יש לכבותו ולהעבירו למחסה מפני הגשם.

דברים שצריך לזכור כאשר שוכרים ציוד

  1. שים לב שהציוד שהזמנת תואם את הציוד שקיבלת.
  2. וודא שקיבלת עותק של חוזה ההשכרה.
  3. וודא שקיבלת את הניירת הרלוונטית לציוד המושכר; תיק המתקן, הוראות ההפעלה וכו'
  4. במידה ובחרת לאסוף את הציוד באופן עצמאי, וודא שיש לך תוכנית כיצד לאסוף את הפריטים שהשכרת; רכב מתאים, מקום אחסון וכו'
  5. וודא שיש לך תוכנית כיצד להכין את הפריטים ששכרת להחזרה, במיוחד כאשר מדובר בכמות גדולה.
חייגו אלינו וואטסאפ יצירת קשר

    השאירו פרטים

    ויועץ אירועים אישי יחזור אליכם